3 tips för att engagera ditt barn i Källbrinks IP

Att ägna sig åt sport är viktigt både socialt och ur ett hälsoperspektiv. På Källbrinks IP finns en del olika sporter att välja mellan, men hur får man sitt barn engagerat? Här kommer tre tips på hur du kan gå tillväga:

Hjälp barnet hitta motivation

Det är inte alltid lätt att få barn att börja med en sport. De kan vara omotiverade, trötta eller bara inte ha lust. Men det finns några saker du kan göra för att hjälpa dem på traven. Först och främst, se ifall de redan har något intresse för en sport. Källbrinks IP erbjuder allt ifrån friidrott till tennisbanor. Ni kan kika på tennisnews.nu tillsammans för att se om det skapar eller redan finns något intresse för exempelvis tennis. När det gäller motivationen, se till att du hittar en sport som passar just ditt barns intresse och personlighet. Om de älskar fart och spänning, prova på friidrott eller fotboll. Om de hellre vill ta det lugnt och vara ute i naturen finns även motionsspår på Källbrinks IP. Det finns många olika alternativ, så ta lite tid tillsammans för att hitta den perfekta sporten för just ditt barn.

Det som även hjälper ditt barn att bli motiverad är att de har rätt utrustning. Investera i bra skor och kläder så att de känner sig bekväma och redo att springa runt. Se till att de har en bra vattenflaska med sig så att de inte blir törstiga under träningen. Du kan även ge dem gärna en frukt eller en energikaka innan träningen så att de har lite energi i kroppen. Om du fortfarande har svårt att få igång ditt barn, prata med deras coach eller andra föräldrar som har lyckats motivera sina barn till idrott. De kan ha nyttiga tips och råd som du kan använda dig av.

Hur mycket tid ska ägnas på sporten

Det är viktigt att komma överens med ditt barn om hur mycket tid det ska spenderas på sporten. Det är lätt att låta tiden gå och försöka få in all träning, men det är inte alltid bra för barnet. De behöver också tid för att leka, umgås med vänner och bara slappna av. Om du känner att ditt barn tränar för mycket, prata med dem om det och se till att de får den balansen i livet som de behöver. För ditt barn kanske det är perfekt att bara boka in enskilda träningar hos Källbrinks IP, eller ha bestämda dagar i veckan. Både att träna för lite eller för mycket kan minska motivationen att fortsätta med sporten.

Gör det till en vana

Att göra sport till en vana är inte alltid lätt, men det är viktigt för barnens hälsa. Att få barnen att motionera regelbundet kan vara en utmaning, men när det väl blivit en del av ens vardag är det oftast enklare att underhålla vanan. Det behöver inte vara precis samma sport som blir vanan utan tröttnar ditt barn på sporten kan det vara nödvändigt att prova på en del nya sporter för att sportvanan ska fortsätta vara en kul aktivitet. När man har hittat den perfekta idrotten för sitt barn, kommer resten av familjen också att märka hur mycket glädje och energi det ger dem.

Total
0
Shares