Bygglovsbil nytt grepp i Huddinge

Bygglovsbilen besöker olika platser i Huddinge under hösten 2021. Foto: Huddinge kommun

Huddinge kommuns miljö- och bygglovsförvaltning tar till nya grepp för att hjälpa Huddingebor som går i byggtankar. Under hösten kommer en särskild bygglovsbil att besöka Stuvsta, Glömsta, Skogås och Huddinge centrum.

Från och med i höst kommer en särskild bygglovsbil, med experter på allt från Attefallshus till bygglov, att stanna till på flera platser i Huddinge. Kommunen hoppas på det här sättet att nå fler Huddingebor redan innan de börjat bygga. 

– Kommunens roll är att underlätta invånarnas vardag, ett steg i den riktningen är bygglovsbilen som skall bistå Huddinges medborgare och företag vad gäller att söka bygglov men också med att förstå beslut och processer, säger Cem Delen (L), ordförande i bygglovs- och tillsynsnämnden, Huddinge kommun.

Förtydliga och förklara vad som gäller

Syftet med bygglovsbilen är ge Huddingeborna möjligheten att prata om sitt bygglov eller ställa allmänna frågor redan innan de har påbörjat arbetet med sitt projekt och på så sätt bli mer förberedda och lättare kunna söka bygglov.

– Man ska tidigt får veta vad som krävs men också att kunna få svar på sådant som upplevs krångligt i processen. Här finns också en möjlighet för oss att kunna förklara och förtydliga vad och hur prövningen går till berättar Morgan Randall Svahn, avdelningschef för bygglov, Huddinge kommun.

Försöket med den ambulerande bygglovsbilen pågår under hösten 2021. Bilen kommer att besöka Stuvsta, Glömsta, Skogås och Huddinge centrum med start den 30 september.

Total
0
Shares