De får Huddinges kultur- och fritidspriser 2022

Årets pristagare av Huddinge kommuns kultur- och fritidspriser. Foto: Bakåtkupad

Huddinge kommuns kultur- och fritidsnämnd delar varje år ut priser och stipendier till personer eller grupper som utmärkt sig inom bland annat idrott, kultur, ideella insatser samt till unga talanger. 

Bland årets pristagare finns bland annat en hängiven danspedagog, en förebild för idrottare med funktionsnedsättning och en förening som lär barn och unga om natur och ätbara växter på ett hållbart sätt.

– Att få dela ut priser inom kultur- och fritidsområdet är lite av årets höjdpunkt. Pristagarna har spridit så mycket glädje och engagemang till så många huddingebor under så lång tid. Att då få ta del av deras egen glädje och stolthet värmer hjärtat, säger Bo Källström (L), kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Pristagare av Huddinge kommuns kultur- och fritidspriser 2022:

  • Kulturpriset går till koreografen och danspedagogen Stina Helmers som genom sitt hängivna och professionella engagemang driver dansskolan Move där hon fått barn och unga utvecklas inom dans.
  • Priset för ideella insatser går till Föreningen Rågdalens Skogsträdgård som har skapat en viktig plats som inspirerar och lär ut om natur och ätbara växter på ett hållbart sätt.
  • Idrottspriset tilldelas Ricky Lindgraff som är en strålande förebild både som idrottare och som ledare för personer med funktionsnedsättning.
  • Årets stipendiat för unga talanger är Dan Djupedal Larsson som är en ung musiker med stor potential och brinner starkt för sitt musicerande och har stora planer för framtiden

Juryn består av medlemmar ur Huddinge kommuns kultur- och fritidsnämnd och pristagarna belönas med 20 000 kronor var.

Även i år blev det en turné med överraskningsmoment då kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Källström (L) åkte tillsammans med ett filmteam och delade ut diplom och blommor till pristagarna. Prisutdelningen visas i fyra filmer, som publiceras på webben och i kommunens sociala medier.

Total
0
Shares