Vanliga jobb i Stockholm

Idag ska vi titta på några av de vanliga jobben som finns i Stockholm. Många kanske inte tänker på det, men det finns många möjligheter att få ett vanligt jobb i huvudstaden. Det kan vara allt från att jobba som bartender eller receptionist till att vara sekreterare eller IT-specialist. Det är jobb som kräver olika förmågor och talanger, så det kan vara bra att sätta sig in i de alternativ som finns.

Jobb inom offentlig sektor

Ett av de vanligaste jobben i Stockholm är nog ett jobb inom det offentliga systemet. Det kan vara allt från att jobba på ett kommunkontor till att undervisa i en skola. Dessutom finns det också många möjligheter att arbeta inom olika myndigheter. Det kan vara allt från polisen till Socialmyndigheten.

Det finns därför många möjligheter att hitta en lediga jobb inom det offentliga systemet i Stockholm. Fördelen med ett jobb inom det offentliga systemet är att det finns goda möjligheter att snabbt bli anställd. Dessutom finns det ofta goda möjligheter att få en bra lön.

Jobb i det privata näringslivet

Det finns naturligtvis också många möjligheter att hitta ett jobb i det privata näringslivet. Det kan vara allt från att jobba som bartender eller receptionist till att vara sekreterare eller IT-specialist. Det finns därför många möjligheter att hitta jobb i det privata näringslivet

För jobb inom det privata näringslivet är det dock sant att det inte alltid finns lika goda möjligheter att få ett snabbt jobb. Dessutom kan det också bli större konkurrens om de jobb som finns. Fördelen med ett jobb inom den privata sektorn är dock ofta att lönen är bättre. Kontrollera lönekollen på branschstegen.se.

Topp 4 bästa populära jobben i Stockholm

Receptionist – Som receptionist sitter du på ett kontor och tar emot mejl och samtal, det kan vara på läkarmottagningen, på det allmänna sjukhuset, på advokatbyrån eller på advokatbyrån. Att bli receptionist kräver dock en utbildning och du har även möjlighet att specialisera dig inom en specifik bransch.

Bartender – Att vara bartender kräver att du gillar fester och färger, alltid har ett leende på läpparna och kan arbeta onaturliga arbetstider, som kvällar och nätter. Det finns ingen bestämd utbildning för en bartender, det kräver övning och kursbevis om du vill ha det.

Sjuksköterska – För att kunna bli sjuksköterska måste du först och främst ha en utbildning för det. En utbildning som kan ta mellan 3-5 år beroende på vilken typ av sjuksköterska du vill arbeta som och du ska även vara villig att vara flexibel med hänsyn till dina arbetstider.

Utbildare – Eftersom det behövs utbildare över hela landet kan det vara en bra idé att överväga en karriär inom denna sektor. Lärare har möjlighet att arbeta inom olika områden, både med små barn, äldre barn och vuxna, och det är en bred utbildning.

Så det finns mycket att ta hand om om du behöver jobb och bor i Stockholm eller nära Stockholm.

Total
0
Shares